Előfizetői tartalom

Uniós milliárdok: káosz vagy rendrakás lesz ebből?

Kiss Gábor Ferenc
|
Laikus szemlélőnek úgy tűnhet, hogy Magyarországon az uniós források elosztásában csak a csúszás és a pályázati intézményrendszer egyre újabb és újabb átszervezése a biztos. A sokáig érinthetetlennek tűnő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség háttérbe szorításának nemrégiben kiszivárgott, majd végül kormányzati tisztviselők által is megerősített szándéka is ezt a képet erősítheti. Valóban elintézhető a téma egy sommás megállapítással?

Mi volt eddig?. Magyarországon az állami-önkormányzati szektor beruházásainak túlnyomó részét az uniós források adják, ám a teljes gazdaságban is jelentős szerepet játszanak és gyakorlatilag a még mélyebb recessziótól mentik meg hazánkat. Érthető, hogy a mindenkori államigazgatás egy ily fontos területe, mint az uniós források elosztása erőteljes érdeklődést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés