Előfizetői tartalom

Így lehetünk unortodoxak

Fokozódik az érdeklődés az iránt, hogy milyen eszközöket vet be a növekedés érdekében a monetáris politika. Néhány politikusi jelzés azt sejteti, hogy a nem konvencionális eszközöket a jegybankelnökváltás után a növekedési célok érdekében vetik be. De vajon mit is jelenthet ez igazából? Ezt tekintjük át kétrészes írásunk második felében.

"Nem vak ez, csak bátor?". A nem konvencionális monetáris politikai eszközök alkalmazásának nem tipikus terepe Magyarország: az ideálisnál kisebb hasznot és nagyobb költséget ígér, ráadásul a kockázatok is magasabbak. Ugyanakkor, ha csodát nem is várhatunk, nem lehet kizárni, hogy kellő körültekintéssel bizonyos nem konvencionális eszközök alkalmazásával lehet kisebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés