Előfizetői tartalom

A vártnál is mélyebb a recesszió! (4.)

Portfolio
A KSH gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2012. IV. negyedévében 2,7%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az információ, kommunikáció, valamint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. A visszaesést alapvetően a mezőgazdaság és az ipar teljesítménycsökkenése okozta. A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7%-kal csökkent. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,9%-kal csökkent a bruttó hazai termék. A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek.

Meglepetés Az adat a meglehetősen pesszimista várakozásoknál is rosszabb, a piaci konszenzus 2,1 százalékos éves visszaesésről szólt, ezzel nagyjából egy 0,5 százalék körüli negyedév/negyedév adat lett volna konzisztens. Ehhez képest a Portfolio.hu által headline számként kezelt (naptári hatással igazított) éves index -2,7%, a negyedéves változást pedig -0,9%.Ahogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái