Előfizetői tartalom

Felfedte titkát az EKB

Először hozta nyilvánosságra tegnap az Európai Központi Bank, hogy pontosan mely országok államkötvényeiből mennyit is vásárolt az SMP program keretében és tavaly év végéig milyen pénzügyi eredménye keletkezett ebből. A friss adatok szerint a periféria kötvények vásárlásából 1,1 milliárd eurónyi kamatjövedelme származott a jegybanknak.

Az EKB 2010 májusában kezdte SMP (Securities Markets Programme) elnevezésű kötvényvásárlási programját, mely keretében egyes államok gyengélkedő állampapírpiacain jelent meg szereplőként. Az akció keretében 2012 márciusáig bő 200 milliárd euró értékű állampapírt vásárolt fel. Ezen papírokat lejáratig tartva vezeti majd ki mérlegéből. Az SMP program állampapírjainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés