Előfizetői tartalom

Ausztrália újra normális: nincs többé inverz hozamgörbe

Megszűnni látszik a 2012-ben kialakult inverz hozamgörbe Ausztráliában. A jelenség ami korábban recessziót jelzett előre a hosszútávon, mára normalizálódott a javuló középtávú kilátások hatására. Sikeres volt az ausztrál jegybank lazító monetáris politikája, illetve az eddig szinte kizárólag erőforrás-centrikus beruházási trend is változást mutat.

Kedvező változások a kontinensen Ausztrália esetében 2012 folyamán egy inverz hozamgörbének voltunk szemtanúi, melyből többen le is vonták a következtetést, hogy az eddig kifejezetten jól növekvő ország lassulással néz szembe. Csakhogy a vártnál jobb gazdasági kilátásokról számolt be az ausztrál statisztikai hivatal (ABS) március 14-én. A munkanélküliség stabilan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés