Előfizetői tartalom

Készül valamire a kormány a tranzakciós illetékkel - Fájni fog?

Az államháztartási folyamatokat is kedvezőbben ítéli meg márciusi inflációs jelentésében a Magyar Nemzeti Bank. Idén és jövőre is 3% alatt lehet az eredményszemléletben számolt deficit, ami alacsonyabb a tavaly decemberben jelzett számoknál. A stáb ugyanakkor megjegyzi, hogy ehhez szigorú költségvetési politikára és az adóbeszedés hatékonyságának jelentős javulására van szükség. A jegybank szakértői már elfogadják, hogy az államkincstártól összejön az eredetileg tervezett 80 milliárd forintnyi tranzakciós illeték. Ehhez azonban intézkedésekre van szükség a közeljövőben, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium már meg is ígért és a jegybank el is fogadta számításaikban (ez változást jelent az inflációs jelentésekben korábban alkalmazott megközelítésben). Megmutatjuk, milyen lehetőségei lehetnek a kormánynak.

Az inflációs jelentés főbb megállapításairól itt olvashatnak:Kapcsolódó cikkünk2013.03.28Hirtelen mindent szebbnek lát a jegybankTúllőtt a célon tavaly a kormány A jegybank szakértői 2,1 százalékra becsülik a 2012-es eredményszemléletű hiányt. Vagyis a kormány jelentősen túlteljesítette tavalyi, 2,7%-ra felemelt hiánycélját. "A vártnál kedvezőbb egyenleg kialakulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés