Előfizetői tartalom

Varga: még nem értük el a "küszöbértéket"

Portfolio
A jegybankkal való szorosabb együttműködés egyik lehetséges formája lenne, ha a jegybank a másodlagos piacon magyar állampapírokat vásárolna - mondta el Varga Mihály a Wall Street Journalnak adott interjújában. A kormány örül annak, hogy csökken a kamat, Varga szerint az alapkamat még nem érte el a (veszélyes) küszöbértéket, de a küszöbérték meghatározása a jegybank dolga. Azt azonban Varga elárulta, szerinte valószínűleg már közelítjük ezt az értéket.

A magyar kormány inkább a fizetőeszköz stabilitásával szeretné a gazdaságba csábítani a beruházásokat, mintsem gyenge devizával erősíteni az exportot - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Wall Street Journalnak adott interjújában. A gyenge forint ugyan segíthetné az ország exportvezérelt gazdaságát azzal, hogy vonzóbbá teszi a termékeket külföldön, de az eladósodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés