Előfizetői tartalom

"Amiben tegnap még hozam volt, mára nincs"

Az agresszív japán mennyiségi lazítás már elkezdte kifejteni hatását, mind a nemzetközi mind az itthoni piacokon. Az erősen expanzív monetáris politikának köszönhetően a piacon fellelhető hozamszintek általános csökkenésének lehetünk szemtanúi. A Japánból kiáramló tőke először a biztonságosabb papírok hozamát szorítja le, majd a hatás tovagyűrűzése mehet végbe a feltörekvő piacok esetében, kedvezően érintve Magyarországot is - fejtették ki véleményüket a Portfolio.hu-nak befeketési alapkezelők.

Hova megy a tőke Japánból? Az alacsony hozamok miatt Japánból kiáramló tőkemennyiség egyrészt önmagában is erős hatással bírhat az eszközárakra, de pusztán már a piaci szereplők várakozásainak módosulása is jelentős tényező lehet - mutatott rá Zsiday Viktor, a Plotinus Nyrt. Elnöke. Zsiday ugyanakkor az euró erősödését alapvetően nem a japán hatásnak tulajdonítja....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés