Gazdaság

Nem számíthatnak további segítségre a problémás országok?

Portfolio
A kedvezőtlen növekedési kilátások és a magas munkanélküliség ellenére nem kizárt, hogy nem kapnak további segítséget a periféria országai. Az EKB igazgatótanácsában egyre többen ellenzik az újbóli beavatkozást - értesült a Welt.
Az elhúzódódó recesszió és a rekord magas munkanélküliség ellenére Frankfurtból olyan hírek érkeztek, amelyek szerint nem kizárt, hogy nem számíthat további segítségre a periféria. A Welt úgy tudja, hogy a korábbi luxemburgi jegybankelnök, Yves Mersch sem a jegybanki eszközvásárlásokat, sem a bankok működésére vonatkozó szabályok fellazítását nem támogatja.

A jegybankárok közelmúltbeli nyilatkozatai alapján úgy tűnik, hogy EKB-s körökben nem Yves Mersch az egyedüli, aki a jelenlegi monetáris irányvonalat nem támogatja. Nemrégiben Jörg Asmussen, az igazgatótanács német tagja például azt mondta, hogy szerinte nem volt jó döntés a legutóbbi kamatcsökkentés.

A Welt szerint az ilyen jellegű nyilatkozatok miatt gyengülhet Mario Draghi bankon belüli pozíciója, bár egyelőre csak találgatnak azzal kapcsolatban, hogy valóban szó van-e újabb nem konvencionális intézkedésről. A lap egyúttal arra emlékeztet, hogy az eszközvásárlási program meghirdetésekor Mersch és Asmussen egyaránt támogatta a javaslatot.
GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
GettyImages-1128735755