Előfizetői tartalom

Néma jegybankárnak a piac sem érti a szavát

Úgy tűnik, hogy a világ jegybanki alkalmazottjai egyre nehezebben tudják átadni üzeneteiket, és sokszor ellentétes nézetek válnak meghatározóvá. Ben Bernanke, a Fed elnöke a jegybanki lazító program kivezetésével kapcsolatos piaci várakozásokat próbálja a megfelelő útra téríteni, de egyelőre úgy tűnik, nem hisz neki a piac - írta meg a Portfolio.hu múlt pénteken. Haruhiko Kuroda, japán jegybankelnök reflációs programja is balul látszik elsülni egyelőre, a kötvényhozamok emelkednek. Szerda este ismét a Fed elnökének szavaira figyelhet a piac. A kérdés, hogy a program kivezetésével kapcsolatban tud-e meggyőzőbben kommunikálni az elnök. A választ majd a határidős piac mondja meg.

"A központi banki transzparencia célja, hogy a piacok számára tisztánlátást biztosítson és csökkentse a volatilitást" - jegyezte meg Ed Yardeni, a Yardeni Reserach elnöke és befektetési igazgatója. "Ennek ellenére, ma azt látjuk, hogy nőtt a bizonytalanság és a volatilitás. A hozamok újbóli emelkedése egyértelműen nyugtalanító" - utalt a vezető gazdaságok monetáris politikájának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés