Előfizetői tartalom

Megtudtuk, ki mennyi tranzakciós illetéket fizetett eddig (3.)

Csiki Gergely
Az államháztartás központi alrendszerének 2013. május havi hiánya 30,8 milliárd forintra teljesült - erősítette meg a két héttel ezelőtti előzetes adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtöki részletes tájékoztatójában. Az adatokból kiderül, hogy időarányosan valóban kevés pénzügyi tranzakciós illetékbevétel folyt be a költségvetésbe, a 109 milliárd helyett 52 milliárd forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára a Portfolio.hu kérdésére részletezte az online tájékoztatón: ebből eddig 16,7 milliárd forintot fizetett be a Magyar Államkincstár. Vagyis több hónapig tartó hallgatás után megtörte az ezzel kapcsolatos csendet a minisztérium, pedig áprilisban még adótitoknak tekintette azt. Banai Péter azt is elárulta, hogy az illeték kulcsának emelése után is elmaradhat a teljes bevétel a költségvetésben eredetileg tervezett 301 milliárd forinttól.

Fontosabb részletek: - közzétette a részletes májusi államháztartási adatokat az NGM, mely szerint a bevételek nagyobb összegben teljesültek a tavalyinál, részben azért, mert ezúttal nem volt a bankadó soron visszatérítés - a májusi államháztartási számoknál sokkal fontosabb adatokat közölt az online tájékoztató keretében az NGM: a tranzakciós illetékbevétel megoszlását...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái