Előfizetői tartalom

Nagy felpattanás előtt a nemesfémek?

Bár múlt héten Ben Bernanke amerikai jegybankelnök az eddigieknél konkrétabb menetrendet vázolt a mostani pénznyomtatási program leállításával kapcsolatban, sem a dollár nem kapott szárnyra, se a nemesfémek nem estek új többéves mélypontokra. Éppen ez az, ami sok (korábban nyitott vételi pozícióval rendelkező) befektetőnek reményt adott, hogy talán vége lehet a nagy eladói hullámnak és kialakul egy nagyobb felpattanás az árfolyamokban. Bár ez a következő hetekben valóban bekövetkezhet, de nem árt tisztában lenni olyan technikai jellegű tényezőkkel, amelyek egy ilyen felpattanás mértékét és idejét jelentősen korlátozhatják.

Senki sem érti igazán az arany árfolyammozgását - válaszolt egy szenátusi képviselő arany zuhanással kapcsolatos kérdésére múlt csütörtökön Ben Bernanke. Az amerikai jegybank elnöke már egy nappal azelőtti kongresszusi meghallgatásán az eddigieknél konkrétabb menetrendet vázolt a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási program lassításával, majd leállításával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés