Előfizetői tartalom

Mit mondhat ma Matolcsy?

Feltehetően a kora nyáron látott jelentős magyar pénz- és tőkepiaci kilengések, illetve az azóta látott kamatpiaci várakozások vezettek odáig, hogy a mai kamatdöntő ülés után először tartson sajtótájékoztatót Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Az viszont nem egyértelmű, hogy milyen üzenettel készül a piaci szereplők felé. Az alábbiakban két lehetséges forgatókönyvet vázolunk fel a délután elhangzó üzenetek tartalmával kapcsolatban.

Mi vezethetett Matolcsy mai megszólalásához? A júniusi jelentős globális pénz- és tőkepiaci kilengések oda vezettek, hogy a magyar kamatpiac napok alatt teljesen kiárazta az összességében radikális további kamatcsökkentések esélyét. Aztán ahogy külföldön is múlt a vihar és három magyar jegybankár is a további kamatcsökkentés lehetőségéről beszélt, úgy kezdett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés