Előfizetői tartalom

Költekezik és kockáztat a kormány

Érzékelhető fordulat figyelhető meg a kormány költségvetési politikájában június óta, vagyis amióta megszűnt a túlzottdeficit-eljárás Magyarországgal szemben. Döntéseivel és kilátásba helyezett intézkedéseivel lazításba kezdett. A szűk mozgástér fényében érdekes lesz, hogy a elengedi-e a gyeplőt a kormány a jövő évi költségvetésben. Mindeközben nem feledkezhet meg a kormány az Európai Bizottságról sem, Brüsszel ugyanis novemberben friss véleményt mond hazánk kilátásairól.

A napokban véglegesedik a 2014-es költségvetés tervezete. A kormánynak ugyanis szeptember 12-én át kell adnia a dokumentumot a Költségvetési Tanács részére, majd szeptember 30-ig kell benyújtania a parlamentnek. Vagyis egy hónap múlva megismerhetjük a kormány jövő évi (választási évre vonatkozó) terveit és friss makrogazdasági prognózisát (növekedési és inflációs előrejelzését)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés