Előfizetői tartalom

Újra eljött az aranykor?

Az arany a június végi mélypontról már 20%-kal szárnyalt, és az utóbbi napok igencsak bizonytalanná vált globális piaci hangulatában a svájci frank, illetve a japán jen is viszonylag jól teljesített. Mivel a hangulatromlást kiváltó tényezők (Szíria, Fed-lassítás, feltörekvő piaci problémák) könnyen kitarthatnak még, sőt fokozódhatnak is, ezért nem árt végiggondolni, hogy milyen piaci eszközök jöhetnek szóba menekülési célból.

A 2011. szeptemberi történelmi csúcsról (1910 dollár) közel 40%-kal zuhant az arany árfolyama idén június végéig (1180 dollár), amely jól mutatta, hogy a biztonságosnak tartott menedék eszköz bizonyos időszakokban igencsak nagy veszteséget is képes okozni. Ugyanerre mutatott rá az is, hogy idén áprilisban két nap alatt 15%-os zuhanás alakult ki a sárga nemesfémnél technikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés