Előfizetői tartalom

Lassítunk végre, vagy nem?

Ezen a héten a legfontosabb esemény az Amerikai Egyesült Államokban lesz szerdán. Most derül ki, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a korábbi spekulációknak megfelelően valóban belekezd-e az eszközvásárlási programjának lassításába. Bár a piac már beárazhatta az eseményt, még mindig nagy a bizonytalanság a piaci hatásokkal kapcsolatban. Érdekes lesz látnunk a Fed legfrissebb előrejelzéseit is az amerikai gazdasággal kapcsolatban, amit szintén ekkor közöl. Európában és itthon nem lesznek igazán piacmozgató események, egyedül a német ZEW gazdasági hangulatindexre lehet érdemes figyelnünk.

Hétfőn az eurózóna augusztusra vonatkozó fogyasztói árindexét publikálják. Egyelőre az aggregált inflációs nyomás mérsékelt a régióban, hiszen több ország is rendkívül gyenge GDP eredményeket produkál és nincs kereslet oldali nyomás. A piac 1,3 százalékos éves drágulást vár a korábbi 1,6 százalékos szintet követően, vagyis további dezinflációt. Ezzel jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés