Előfizetői tartalom

Ezt lépheti a Fed, ha nő kerül uralomra

Szinte biztosra vehető már, hogy Janet Yellen lesz a következő Fed-elnök, ezzel 100 éves férfi uralmat törve meg az intézményben. Tegnap a Ben Bernanke vezette Fed a várakozások ellenére nem mert belekezdeni az eszközvásárlások ütemének lassításába. Az egyik fontos szempontjuk a továbbra is magas munkanélküliség volt, és ha valaki, akkor Janet Yellen az, aki igazán nagy hangsúlyt fektet a munkaerő-piaci helyzetre. A jelenlegi Fed-alelnök különösen aggódik a tartós munkanélküliek magas aránya miatt, így pedig azt várhatjuk tőle, hogy a Fed élén akár az inflációs cél ideiglenes elhagyása árán is a munkanélküliség leszorítását propagálja majd. Szándéka szerint a jelenlegi piaci várakozásoknál sokkal hosszabban tartaná alacsonyan az irányadó rátát és a feltételezhetően rámaradt tapírral sem bánik majd sürgetően. 2013.09.18 20:00 Óriási meglepetés 2013.09.17 14:57 Az egyiket kicsinálták, jöhet a másik?

A legtöbben a nőt akarják Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lawrence Summers visszalépésével Janet Yellen vált a legesélyesebbé a Fed elnökválasztási cirkuszban, sőt ma ez már szinte biztos. Egyre többen adnak hangot támogatásuknak a jelenlegi Fed-alelnökkel kapcsolatban. Korábban 400 közgazdász írt alá levelet Barack Obama elnöknek címezve, melyben Yellen mellett köteleződtek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái