Előfizetői tartalom

Robban-e az amerikai bomba?

Ez a hét meglehetősen mozgalmasan indul, rögvest szembetaláljuk magunkat ugyanis az amerikai költségvetés körül kialakult politikai cirkusszal. Október elsejétől új költségvetést kellene elfogadniuk, viszont a Barack Obama nevéhez köthető egészségügyi reformot a republikánusok újfent kiszedték a törvényjavaslatból. Ha a dolgok elfajulnak, akár több napos kormányzati leállás is lehet, ami a piacok számára rendkívül rossz üzenettel kecsegtet. Ezt követően a péntek lesz még érdekes, amikor a Fed döntése szempontjából kulcsfontosságú munkaerő-piaci adatok látnak napvilágot. Európában az Európai Központi Bank szerdai döntése lesz a domináns, míg itthon a 2014-es költségvetés, amit hétfőn ismerhetünk meg.

Ezt a hetet a globális piac szempontjából egyértelműen az USA fogja dominálni, méghozzá több okból is. Először a hét elején folytatódik a rendkívül kínos költségvetési vita, ahol a demokraták és a republikánusok egymásnak dobálják a labdát, a kormányzat működését kockáztatva. A fő töréspont a Barack Obama elnök által még 2010-ben elfogadott, de csak idén életbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés