Előfizetői tartalom

Az amerikai kongresszus a tűzzel játszik a héten

Továbbra is az USA költségvetési cirkusza és fenyegető adósságplafonja dominálja a piaci híreket és ez akár a tőzsdei hangulatot is jelentősen ronthatja az idő előrehaladtával. Az Egyesült Államokban még mindig szünetel az állami intézmények jelentős része, ami megfoszt minket a nagyon fontosnak számító munkaerő-piaci adatok közlésétől, így a Fed jövőben várható lépésére nehéz lesz következtetnünk. Fontos információkkal szolgálhat ugyanakkor a Nyíltpiaci Bizottság szeptember 18-i ülésének szerda este megjelenő jegyzőkönyve. Magyarországon szintén megjelenik az MNB szeptember 24-i döntésének a rövidített jegyzőkönyve, amiben a kamatvágás ütemével kapcsolatos megosztottság érdekelheti a piacot. A hangsúly ma délután pedig az államháztartás szeptemberi helyzetével kapcsolatos előzetes tájékoztatáson lesz.

Ezen a héten továbbra is az amerikai események veszik majd el minden egyéb elől a figyelmet, ugyanis még tart a költségvetési harc, az állam pedig áll. Ráadásul egyre inkább közeledünk a Jacob Lew, amerikai pénzügyminiszter által kitűzött október 17-i kritikus naphoz, amikor kimerülnek a jelenlegi extra hiteltartalékok és már csak a megmaradt pénzével gazdálkodathat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés