Előfizetői tartalom

Megkapta a figyelmeztetést Amerika!

Portfolio
A Fitch Ratings az amerikai piacok zárását követően jelentette be: negatív figyelőlistára helyezte az Egyesült Államok legjobb, AAA adósbesorolását. A hitelminősítő magyarázata nem meglepő: az adósságplafon megemelése körüli elhúzódó viták állnak a döntés hátterében. A Fitch még mindig azzal számol, hogy a legvégső határidő, október 17. előtt létrejön a megállapodás az adósságplafon megemeléséről, de figyelmeztet, hogy ennek az egész "cirkusznak" akár leminősítés is lehet a vége. A pénzügyminisztérium közleményben reagált.
Már a hétfői tengerentúli részvénypiaci kereskedés alatt a levegőben volt a feszültség, főként azok után, hogy a szenátus demokrata vezetője arra figyelmeztette a politikusokat, hogy még kedden leminősíthetik az USA-t és közben még mindig nincs megállapodás a demokraták és az ellenzéki republikánusok között az adósságplafonról. A Fitch Ratings piaczárást követő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái