Előfizetői tartalom

A jegybank még a kormánynál is szebbnek látja a költségvetést

Portfolio
Idén és jövőre is a kitűzött hiánycélnál kedvezőbb lehet a költségvetés egyenlege - állapítják meg a Magyar Nemzeti Bank szakértői hétfőn megjelent, 2014-es költségvetést elemző anyagukban. A népesedéspolitikai program jövőre életbe lépő intézkedései 48 milliárdos járulékbevétel-kieséssel és 20 milliárdos kiadásnövekedéssel járhat számításaik szerint.

Teljesülő célok A Magyar Nemzeti Bank szakértői stábja is közzétette elemzését a kormány 2014-es költségvetési törvényjavaslatáról. Első ránézésre a jegybank szakértői nem aggódnak a büdzséfolyamatok miatt: 2013-ban a szabad tartalék fel nem használásával 2,6% lehet a költségvetés hiánya, jövőre pedig a 100 milliárdos Országvédelmi Alap eltörlésével 2,8%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés