Előfizetői tartalom

Meddig lehet modernizálni a kommunizmust?

Jánosa Tamás
Nyilvánosságra hozták a kínaiak a reformterveik részleteit, amikkel fenntarthatóvá kívánják tenni az ország növekedését. Nagyon átfogó választ kívánnak adni a problémák egész sorára: szabadabb árak lesznek, több gyerek, több környezetvédelem, de továbbra is rengeteg állami monopólium. Ez utóbbi pedig mindezek 2020-as teljesülését követően is jelentősen visszafoghatja az egyébként egyre inkább nyugati kapitalizmust imitáló ázsiai óriást. Bár a bejelentett intézkedések megvalósítása egyelőre még távolinak tűnik, a piaci szereplők megelőlegezték a bizalmat, ugyanis a hétfői kereskedésben a kínai indexek jelentősen felülteljesítették a társaikat.

Jót akarnak, hogy hatalomban maradhassanak A kínai pártvezetés pénteken nyilvánosságra hozott egy nagyjából húszezer szavas dokumentumot, amiben a harmadik plénumon meghozott döntéseiket részletezik. A Kínai Kommunista Párt november 9-12-e között tartott zárt ülést, ahol az ország előtt álló problémákra kívántak megoldásokat találni. A történelem során többször...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés