Előfizetői tartalom

Japán végre kezd felülkerekedni a defláción

Jó hírrel szolgált Japánnak a statisztikai hivatal: úgy néz ki, hogy tovább emelkedik az infláció a szigetországban, ráadásul már nem csak az energiaáraknak köszönhetően. Ugyanis az összes volatilis árú terméktől szűrt fogyasztói árindex is immár a pozitív tartományban mozog, vagyis a reflációs (inflációt generáló) törekvések sikeresnek látszanak. Kockázatok természetesen továbbra is vannak, méghozzá olyannyira, hogy maguk a japán jegybankárok közül is többen pesszimizmusuknak adtak hangot a legutóbbi ülésükön.

Közeledni látszik a pillanat, amikor már egészen biztosan állíthatja magáról Japán, hogy maga mögött tudta a nagyjából 15 éves erőszakos kapcsolatát a deflációval. A legfrissebb inflációs statisztikák ugyanis felülmúlták a várakozásokat és meglepő "rekordokat" hoztak el az árszintben. Mindez pedig arra utal, hogy a régóta emelkedő trenden levő japán energiaárak végre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés