Előfizetői tartalom

Draghi: ott tartunk, ahol az USA másfél éve

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke egyszerre számít dicséretre Davosban az eurózóna megmentéséért és kritikára, azért mert túl keveset tettek eddig. Meglátása szerint gyenge és töredezett az eurózóna, ezért ő vigyázna a túlzott optimizmussal, leginkább csak a felmérés alapú statisztikákban állnak jól. Ugyanakkor deflációtól nem kell tartani, és amennyiben az egyes országok konszolidációja növekedésbarát tud lenni, akkor sokkal jobban alakulhat a jövő. Jelenleg az Egyesült Államok másfél évvel ezelőtti állapotát látjuk Európában - nyilatkozta az EKB elnöke a Neue Zürcher Zeitungnak.
Mario Draghi, EKB-elnök a jelenlegi helyzet értékelése kapcsán elmondta, hogy a válság végével kapcsolatban látnak biztató jeleket, de összességében sajnos továbbra is gyenge az eurózóna és nagyon egyenetlen a fellendülés. Ezek miatt ő vigyázna a túl optimista kijelentésekkel jelenleg. Ami viszont egyértelműen jó jel, hogy a most látott fellendülés immár nem csak az exportnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái