Előfizetői tartalom

Esik a forint - féljen a jegybank?

Jó néhány feltörekvő piaci térség fizetőeszköze került erős nyomás alá az elmúlt napokban, és a forint sem maradt ki a sorból. A jegybank ennek ellenére a héten még csökkenteni tudta az irányadó kamatot, de felmerül a kérdés: vajon folytatható a lazítás, vagy a mostani fejlemények jelentik azt a külső sokkot, ami elakasztja a kamatciklust?

Tíz nap alatt több mint 2,5%-ot gyengült a forint, vagyis nem tudta magát kivonni a feltörekvő piaci devizákat sújtó hullámból. A megfigyelők körében egységes az a vélekedés, hogy a jegybank addig vágja majd a kamatot, amíg nem állítja meg egy külső, a pénzügyi stabilitást veszélyeztető sokk. Adódik hát a kérdés: ezt látjuk-e éppen most? Meglátásunk szerint nem feltétlenül....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés