FONTOS A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?
 
Előfizetői tartalom

Most sem ússzuk meg a lufi pukkanását?

A monetáris politikában továbbra sincs jól kipróbált gyakorlat arra, hogy az eszközárbuborékokat kezeljék és ha az elmúlt évtizedet nézzük, akkor azt kell mondanunk, hogy sem Ben Bernanke, sem Alan Greenspan korábbi Fed-elnök nem tudta megakadályozni a piaci lufik kialakulását, majd kipukkanását. A mennyiségi lazítás kivezetésének időszakában akár Janet Yellen is szembekerülhet még ilyen időszakkal és a most látott piaci nyugtalanságokat elnézve, talán előbb is, mint gondolnánk.

Nem nagyon lehet mit tenni Jövő héttől Janet Yellen ül át a Fed elnöki székébe és elképzelhető, hogy olyan kihívásokkal szembesül majd, mint egyik elődje sem. Nagyon régóta fájó pont a monetáris politikának, hogy nem tud igazán mit kezdeni az eszközárbuborékokkal, míg azok kipukkadása elképesztő felfordulást okoz a gazdaságokban. A probléma természetesen az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés