Előfizetői tartalom

Itt az első MNB-reakció a forintesésre!

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank figyeli a piaci fejleményeket és megfontolja azokat, amikor dönt a kamatokról - többek között ezt mondta Pleschinger Gyula a Reuters-nek. A jegybank Monetáris Tanácsának tagja a forint mai nagy gyengülését firtató kérdésre úgy fogalmazott, hogy az MNB-nek nincs árfolyamcélja és eddig azon megközelítés szerint tekintett az árfolyamra, hogy az hogyan érinti az inflációs kilátásokat.

Pleschinger hangsúlyozta, hogy Magyarország gazdasági fundamentumai sokkal kedvezőbbek, mint Törökországé, illetve Dél-Afrikáé, amelyek ma jelentős eladói nyomással szembesültek a két jegybank kamatemelése mellett is. Matolcsy György jegybankelnök a ma kora délutáni beszédében is azt hangsúlyozta, hogy a magyar fundamentumok jobbak a török gazdaságénál, igaz arról is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés