Előfizetői tartalom

Szegények és gazdagok - Tényleg szétszakad a világ?

"Szerte a világon emelkedik a szegények és a gazdagok közötti jövedelemkülönbség." "Magyarországon is nagyok a jövedelemkülönbségek." "Magyarországon is emelkednek a jövedelemkülönbségek." A fenti három állítást az elmúlt hetekben gyakran hallhattuk, megvizsgáltuk mennyire igazolják mindezt a számok. Az eredmény finoman szólva sem egyértelmű.

A felső 1%. Az elmúlt napokban látott napvilágot az Oxfam felmérése, aminek látványos kijelentése szerint szerint a 85 leggazdagabb embernek akkora a vagyona, mint a legszegényebb 3,5 milliárd embernek. A szervezet ezzel és néhány hasonlóan elgondolkodtató adattal azt kívánja igazolni, hogy a társadalmi különbségek egyre nagyobbak a világon. Eközben idehaza szintén készülnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés