Előfizetői tartalom

"Bármi elképzelhető Magyarországon a választások után"

Tovább vághatja a Magyar Nemzeti Bank az alapkamatot még akkor is, ha ez nem feltétlenül indokolt és a forintárfolyam gyengüléséhez is vezet - többek között ebben értett egyet három, a Portfolio.hu-nak nyilatkozó londoni szakértő. Benoit Anne, a Societe Generale igazgatója, David Lubin a Citi vezető elemzője és Demetrious Efstathiou, a Standard Bank londoni vezető stratégájának meglátása szerint az amerikai, a kínai, illetve a feltörekvő piaci fejlemények miatt változó világban fennmaradhat a nyomás az MNB-re a kamatemelés irányába. Az általunk megkérdezettek utaltak arra, hogy érdemes figyelni a feltörekvő kötvénypiaci folyamatokra, mert az többek között a forint árfolyamát is lényegesen befolyásolhatja a következő időszakban. A szakértők abban egyet értettek, hogy idén 2% körüli GDP-növekedés várható Magyarországon, de abban már nincs egyetértés közöttük, hogy ebben mekkora szerepe lehet a jegybank Növekedési Hitelprogramjának. Abban sem értettek egyet a szakértők, hogy a tavaszi választások után a "normalizálódás" irányába mozdul-e el a magyar gazdaságpolitika. Míg Benoit Anne inkább optimistán néz az április 6. utáni időszakra, addig Demetrious Efstathiou szerint bármi elképzelhető, mivel a jelenlegi kormány az elmúlt években mindig meg tudta lepni a befektetőket.

Ismerje meg mindhárom londoni szakértő véleményét élőben még nagyobb terjedelemben a Portfolio.hu március 6-án megrendezésre kerülő Forint Konferenciáján! További részletek: Portfolio.hu: Hogyan látja, melyek voltak a főbb kiváltó tényezői a január közepén indult általános feltörekvő piaci eladási hullámnak? Benoit Anne: Több tényező együttállásával magyarázható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés