Előfizetői tartalom

Balog: át kell értékelnünk a helyzetet (4.)

Portfolio
Bár a stabilan alacsonyan maradó infláció adna lehetőséget a további kamatcsökkentésekre, de a megváltozó globális pénzügyi környezet és az ukrajnai feszültség miatt a jegybanknak át kell értékelnie a helyzetet és a következő időszaki döntéseit ennek tükrében kell meghoznia - mondta el a köztévé ma reggeli adásában Balog Ádám. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke a március végén megjelenő inflációs jelentés előtt tett nyilatkozata arra utal, hogy a jegybank megszakíthatja a másfél éve tartó kamatcsökkentési sorozatát. A forint azonnal erősödéssel reagált.

Az inflációs és gazdasági kilátásokról "Továbbra is stabilan alacsony inflációs környezettel számolunk az év során" és "közép távon is ezt az alacsony inflációs környezetet látjuk, ez jellemző az eurózónára is" - többek között ezeket emelte ki a ma reggeli televíziós beszélgetés során Balog Ádám. A műsorvezető azon felvetését, hogy egy tegnapi fejlemény szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés