Előfizetői tartalom

Még egy utolsó rali, aztán jön a lejtmenet

Az elkövetkező hat hónapban még újabb piaci ralinak nézhetünk elébe, de azt követően az Egyesült Államok gazdasága csalódást fog kelteni. Emiatt pedig a jelenleg túlértékelt eszközárak esetében eladási hullám bontakozhat ki és ezért az amerikai jegybank, a Federal Reserve sem akkor fog szigorú monetáris politikára váltani, amikor a piac számít rá. A fejlett világ jegybankjainak mennyiségi lazítási programja pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, cserébe kockázatokat hordoz magában a hosszú távon - véli Lars Seier Christensen, a Saxo Bank társalapítója és vezérigazgatója, akivel a globális makrogazdasági kilátásokról beszélgettünk magyarországi látogatása során.

Portfolio.hu: Az elmúlt időszak fejleményeinek tükrében mire számít a Fedtől? Marad az ülésenként 10 milliárd dolláros lassítás, vagy elképzelhető ennél elnyújtottabb programkivezetés? Lars Seier Christensen: Azt gondolom, hogy az amerikai jegybank a rövid távon nem fogja magát zavartatni a kisebb visszaesések miatt, mint amit például a rossz időjárás miatt láthattunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés