Előfizetői tartalom

Már nem lesz elég csak a kamatot csökkenteni

Portfolio
Az Európai Központi Bank két vezető tisztségviselője is megszólalt a monetáris politikával kapcsolatban a mai napon. Az orsztrák jegybank elnöke, Ewald Nowotny arról beszélt, hogy immár a kamatcsökkentés nem is volna önmagában elég és egy összetettebb eszközcsomagra lehet szükség a tartósan alacsonyan ragadó árak felszámolásához. Vitor Constancio, az EKB alelnöke pedig utalásaival arra erősített rá, hogy a jegybanki stáb júniusi inflációs előrejelzésén múlhat a döntésük kimenetele.

Önmagában a kamatcsökkentés nem lesz elég ahhoz, hogy felszámolja a tartósan alacsony inflációt az eurózónában - jelentette ki a mai napon Ewald Nowotny, az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) elnöke, aki egyben az Európai Központi Bank igazgatótanácsának is tagja. Elmondása szerint, ha már új eszközök használatában gondolkoznánk, akkor feltétlenül érdemes lehet inkább egy eszközcsomaggal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés