Előfizetői tartalom

Magyarország ugyanannyira korrupt, mint régen

A korrupció és annak kontrollálása továbbra is az egyik legnagyobb kihívást jelentő probléma a világ országaiban. Magyarország nem sokat lépett előre az elmúlt 10-15 évben, az uniós csatlakozás bár nekünk is jót tett, de azt látjuk, hogy a velünk csatlakozó országok rangsorában hátrébb kerültünk. A lengyelek viszont jól teljesítettek és bizony meg is előzték hazánkat a Transparency International felmérésében. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) éves konferenciájának korrupcióról szóló panelbeszélgetésén vettünk részt az UniCredit Bank meghívására.

Jót tett az uniós csatlakozás A korrupció továbbra is nagyon meghatározó és globális problémája a világnak. Nagyon nehéz ugyanakkor egzaktan megmérni a korrupció mértékét, ezért mi a második legjobb megoldást választjuk: megkérdezzük az üzleti élet szereplőit, hogy mennyire érzik korruptnak a környezetüket és ebből teszünk megállapításokat - kezdte beszédét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés