Előfizetői tartalom

Magyarország ugyanannyira korrupt, mint régen

András Bence
A korrupció és annak kontrollálása továbbra is az egyik legnagyobb kihívást jelentő probléma a világ országaiban. Magyarország nem sokat lépett előre az elmúlt 10-15 évben, az uniós csatlakozás bár nekünk is jót tett, de azt látjuk, hogy a velünk csatlakozó országok rangsorában hátrébb kerültünk. A lengyelek viszont jól teljesítettek és bizony meg is előzték hazánkat a Transparency International felmérésében. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) éves konferenciájának korrupcióról szóló panelbeszélgetésén vettünk részt az UniCredit Bank meghívására.

Jót tett az uniós csatlakozás A korrupció továbbra is nagyon meghatározó és globális problémája a világnak. Nagyon nehéz ugyanakkor egzaktan megmérni a korrupció mértékét, ezért mi a második legjobb megoldást választjuk: megkérdezzük az üzleti élet szereplőit, hogy mennyire érzik korruptnak a környezetüket és ebből teszünk megállapításokat - kezdte beszédét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái