Előfizetői tartalom

Ütött az euró órája - Lépni készül a jegybank

Nagyon erősnek látszik a piaci konszenzus arról, hogy az Európai Központi Bank (EKB) júniusban kamatot fog vágni. Arról viszont már megoszlanak a vélemények, hogy más eszközt is bevetnek-e a lazítás érdekében, egyelőre a többség úgy látja, hogy nem. Mi is úgy gondoljuk, hogy amíg a konvencionális eszköztárat nem merítik ki, addig nem merészkednek tovább. Az euró pontosan a legutóbbi kamatdöntés óta gyengül, tehát a piac végre elkezdte árazni, amit már olyan régóta várt mindenki.

Kényelmesek a vágás kapcsán Úgy tűnik, hogy az Európai Központi Bank megelégelte a mélyen céljuk alatt tartózkodó eurózónás inflációt és jó nagy késéssel, de újabb lazítást eszközölhet. Legalábbis Mario Draghi EKB-elnök legutóbbi sajtótájékoztatóján olyan kijelentéseket tett, ami miatt már szinte minden piaci szereplő erre számít. Elmondása szerint kényelmesek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés