Előfizetői tartalom

Kit érdekel az államadósság, ha gazdagabbak lettünk?

Úgy tűnik, hogy a régi-új kormány idén is egyszerre két célt tűzött a zászlajára: továbbra is küzd az államadósság ellen, és közben gyarapítani igyekszik az állami vagyont (főleg cégvásárlásokkal). A két cél azonban a gyakorlatban nem mindig összeegyeztethető, főleg, amikor a kormány az államadósság növeléséből finanszírozza a bevásárlásokat. Cikkünkben összegyűjtöttük a legnagyobb tulajdonszerzéseket, és azt vizsgáltuk, hogyan tükröződik mindez a számokban, és megáll-e a lábán a kormány érvelése.

Ez most épp 130 milliárdba fájhat A napokban hivatalosan is eldőlt: módosításra szorul a 2014-es költségvetés is. Nem elcsúszás miatt kell átírni a büdzsét (egyelőre), hanem az újabb állami tulajdonszerzések miatt. A Nemzetgazdasági Minisztérium online tájékoztatóján ugyanis megerősítették, hogy az Antenna Hungária megvásárlása, valamint a Főgáz megvétele miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés