Előfizetői tartalom

Nagyon jó munkaerőpiaci adatok az Egyesült Államokból! (3.)

Portfolio
A várt 210 ezernél sokkal több, 288 ezer új nem-mezőgazdasági munkahely jött létre júniusban az Egyesült Államokban és ezzel párhuzamosan a munkanélküliségi ráta 6,1%-ra esett a megelőző havi 6,3%-ról, noha a piac stagnálást várt. A tegnap megjelent ADP foglalkoztatottsági jelentés a vártnál sokkal jobban sikerült, így ez már előrevetítette, hogy a mai adatok is hasonlóan alakulhatnak. Az adatokra mégis heves dollárerősödés bontakozott ki, a részvényindexek kezdetben elbizonytalanodtak, az amerikai kötvényhozamok meglódultak, minderre pedig első körben a forint is gyengült - ahogy azt a reggeli devizapiaci előzetesünkben erre a forgatókönyvre előrevetítettük.

Impozáns adatok A magánszektorban nagyon dinamikusan, 262 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság (várt 210 ezer) a májusi 224 ezer fő után, a friss munkanélküliségi ráta pedig csaknem 6 éves mélypontot jelent. Az adatok erős munkahely-teremtési képességre és egyúttal gyors második negyedéves GDP-növekedésre utalnak, azaz az első negyedévi "lefagyás" után az amerikai gazdaság...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái