Előfizetői tartalom

Ezekre költ 34 milliárdot azonnal a kormány (2.)

Több, a költségvetést érintő kormányhatározat is megjelent a hétfői Magyar Közlönyben. Ezek közül talán a legérdekesebb, hogy a kormány a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 2014. évi működéséhez közel 20 milliárd forintos plusz forrást nyújt a 2013-as költségvetési maradványösszegek terhére. A kormány mostani döntése azt is előrevetíti, hogy a KLIK-nek idén még szükséges lesz pótlólagos forrásra. Két másik határozatával a kormány további 14,3 milliárd forintot költött el az általános tartalékból. Összesen tehát most 34 milliárd forintnyi plusz költést engedélyezett, miközben két hete 110 milliárdos zárolást jelentett be a kormány.

20 milliárd a KLIK-nek A kormány döntött arról, hogy miként használja fel a 2013. évi költségvetésben kötelezettségvállalással nem terhelt maradványösszeget. Az összesen 20,551 milliárd forintból 19,7 milliárd forint jut a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ idei költségvetésére (Működési célú támogatások államháztartáson belülről című soron), 551 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés