Előfizetői tartalom

Ma kiderülhet, hogy szórja majd a pénzt az EKB

További kamatvágás szinte biztosan nem lesz, de új üzenetek nagyon is várhatóak ma az Európai Központi Banktól. Mario Draghi jegybankelnök fél háromkor kezdi majd a sajtótájékoztatóját, ami kapcsán az lehet az érdekes, hogy mennyire tartja károsnak az orosz-ukrán konfliktust Európára nézve, és mit gondol a mélypontra zuhant euróövezeti inflációról. Amennyiben ezek kapcsán szóba kerül az eszközfedezetű értékpapírok vásárlása, az euró szinte biztosan mozgásba jön. Mi a további gyengülésére számítunk a dollárral szemben.

Ma délután ismerteti kamatdöntését az Európai Központi Bank, amit az intézmény szokásaihoz híven fél háromkor sajtótájékoztató is követ. Ez utóbbi lesz igazán érdekes, hiszen a további kamatcsökkentés bejelentése teljesen valószínűtlen. Az EKB már 0,15 százalékra vágta az irányadó rátáját idén, sőt az egynapos betéti kamatokat konkrétan negatívba. Draghi úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés