Előfizetői tartalom

Ezért készülnek nagy bejelentésre Orbánék

Csiki Gergely
Az állami kiadások lefaragása, az újraelosztási ráta csökkentése, felzárkózás a régiós társakhoz, fontos rendszerek átalakítása - erre készül a kormány a legújabb hírek szerint. Ezek mind olyan kulcsszavak, amelyekre a befektetők azonnal felkapják a fejüket, azonban Magyarország az elmúlt években már elcsépelte ezeket. Azzal viszont nem lehet vitatkozni, hogy a magyar állam kiadásai rendkívül magasak, ebben a tekintetben az előző kormányzati ciklus egyáltalán nem hozott áttörést. Így érthetőek a legújabb kormányzati erőfeszítések, azonban a tényleges szándékot csak találgatni lehet (adócsökkentésnek kell a fedezet vagy csak így csökkenhet az államadósság?). Az is fontos kérdés, hogy mely tortaszeletet vágná kisebbre a kormány?

A kiszivárgott információk és eddigi bejelentések alapján úgy tűnik, hogy a kormány ismét nagy fába vágja a fejszéjét az önkormányzati választások után, hozzányúl a költségvetés kiadás oldalához és bizonyos szerkezetekhez. A nagyívű magyarázat egyszerűnek tűnik: a GDP arányában még mindig magasak az állami kiadások. A tényleges szándékokat azonban nem ismerjük...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái