Előfizetői tartalom

Hihetetlenül jó adat érkezett az USA-ból

Portfolio
Augusztusban 504 ezer új lakást értékesítettek évesített alapon az Egyesült Államokban, júliusban még 427 ezer ingatlant adtak el a felülvizsgált adatok szerint. Az augusztusi adatok a válság óta nem látott rekordnak számítanak, s messze meghaladták az elemzők 430 ezres várakozását. A pénz-és tőkepiacok nem reagáltak érdemben a bejelentésre.

18 százalékkal emelkedett az új lakásértékesítések száma augusztusban évesített összehasonlításban júliushoz képest. Ilyen mértékű emelkedésre utoljára 1992 januárjában volt példa. Az új lakásokat átlagosan 4,8 hónapig kínálták augusztusban az előző hónappal szemben: akkor 5,6 hónap alatt keltek el átlagosan az ingatlanok.Az eladó lakások ára 8 százalékkal emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés