Előfizetői tartalom

2015 az adóemelések éve

Csiki Gergely
A Portfolio gyűjtése szerint jövőre legalább kilenc adóemelés valósul meg, ha a kormány által beterjesztett tervezet lép életbe. Persze az adócsomag november 18-i megszavazásáig még számtalan módosítás érkezhet. De nem is emiatt elkeserítő az adóintézkedések üzenete, sokkal inkább az új különadók miatt. A kormány láthatóan kedvenc adópolitikai eszközének tartja a szektoriális terheket, és egy jelentéktelennek tűnő 20 milliárd forintos bevételért is jelentős kockázatokat vállal fel. Ez pedig minden "extraprofitot" termelő ágazat számára figyelmeztető.

Lássuk a mérleget! A kormány minden fronton igyekszik a kiszámíthatóság és átláthatóság fontosságát hangsúlyozni, legutóbb épp a 2015-ös adótervezet kapcsán. A hivatalos kommunikáció szerint stabil marad jövőre is az adórendszer, csak épp a csomag lényeges elemeit nem domborították ki a bejelentések során. Ez történt a legtöbb kedvezőtlen irányú adóintézkedéssel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái