Előfizetői tartalom

Mit művelne velünk a vasárnapi boltbezárás?

Csiki Gergely
Kíméletlen hatása lenne a kereskedelmi szektorra a három év után újra napirendre kerülő "szabad vasárnap" kezdeményezés. A boltok vasárnapi bezárása miatt akár 30 ezren is elveszíthetik a munkájukat és tízmilliárdokkal járna rosszabbul a költségvetés is. A javaslatot beterjesztő KDNP azonban azzal magyarázza az intézkedés 2015-ös időzítését, hogy jövőre az emberek egyébként is többet fognak költeni, mert több pénz marad náluk, így a kereskedelmi forgalom sem fog visszaesni, még az üzletek vasárnapi zárva tartása esetén sem.

Ismét napirenden A múlt héten ismét előkerült az eredetileg a KDNP-től származó, szabad vasárnap ötlete, majd a sajtóértesüléseket Rétvári Bence parlamenti államtitkár (kereszténydemokrata politikus) vasárnap meg is erősítette. A politikus azt nyilatkozta, reméli, hogy a következő hetekben sikerül kidolgozni egy olyan javaslatot, amely akár már jövő évtől hatályba...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái