Előfizetői tartalom

Tízezrek veszélyben Magyarországon? Összecsap a két tábor! (2.)

Csiki Gergely
Visszaeső kereskedelmi forgalom, megbicsakló gazdasági növekedés, tízezres elbocsátások, elmaradó költségvetési bevételek, a verseny torzítása, diszkrimináció - csak úgy záporoznak a boltok vasárnapi zárva tartását ellenző tábor érvei a kíméletlen vitában. Ezen kívül még több lehetséges negatív következménye lehet a KDNP "szabad vasárnap" névre hallgató kezdeményezésének, a hatástanulmányok azonban nem ismertek. Hasonlóképp hiányzik a széleskörű társadalmi egyeztetés a javaslatról, pedig a reakciók alapján jól látható, hogy a kérdés rendkívül megosztó. Cikkünk végén szavazhatsz is!

UPDATE! A KDNP frakcióvezetője szerint a kormány támogatja a javaslatot. Részletesen erről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2014.11.06Bezárnak a boltok vasárnaponként, márciustólFolyik a vita Lassan már egy hete folyik a vita a boltok vasárnapi bezárásáról, amit három év után ismét a KDNP dobott be a köztudatba. A kereszténydemokraták érvelnek a kiszolgáltatott munkavállalók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái