Előfizetői tartalom

Itt van még egy váratlan adóemelés!

Csiki Gergely
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hétfő este beterjesztette a Parlamentnek a trafiktörvény 2.0-t, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy létrejön a nemzeti dohányboltokat ellátó állami, vagy koncessziós szerződéssel feljogosított vállalat. A javaslat indoklása nem takargatja az új, közbeiktatott szereplő létrehozásának okát: a kormány szerint a dohány-nagykereskedők piaci magatartása miatt káros folyamatok indultak el a hazai dohánypiacon. A javaslat egyúttal jövedéki adóemelést is tartalmaz a dohánytermékek esetében, ami igencsak váratlan annak fényében, hogy a parlament kedden szavaz a 2015-ös adócsomagról.

Felpörögtek az események a dohányiparban A dohánypiac nagyobb szereplői csak kapkodják a fejüket az elmúlt napok kormányzati lépéseit illetően. Csak röviden vegyük sorba: 1. November 13-án a fideszes Szatmáry Kristóf terjesztette be a rendkívüli egészségügyi hozzájárulást tartalmazó törvényjavaslatát, mely lényegében egy új különadót hoz létre, amit a dohánygyártóknak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái