Előfizetői tartalom

Draghi: belefér az államkötvények vásárlása is

Portfolio
Az Európai Központi Bank a széleskörű várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamatán, ami így továbbra is rekord mélységben marad. Mario Draghi EKB-elnök a döntést követő sajtótájékoztatón elmondta: jövő év elején megvizsgálják majd az eddigi intézkedéseik hatását, addig nem mennek tovább. Ezen szavai komoly csalódást keltettek a pénz- és tőkepiacokon, de a sajtótájékoztató további részén már olyanokat is mondott, hogy nincs szükség teljes egyetértésre a QE esetében. Sőt, elmondása szerint teljesen belefér a programjukba az államkötvények vásárlása, hiszen konkrétan az volna illegális, ha nem tennének meg mindent a mandátumuk érdekében. Az inflációs és a GDP-növekedési előrejelzéseket egyébként jelentősen lefelé módosította ma a jegybanki stáb. Az euró először erősödött majd a későbbi üzenetekre újra gyengült a dollárral szemben, a német DAX részvényindex viszont nem dolgozta le a kezdeti üzentek hatására elszenvedett jelentős esését.

2014. december 04. 15:33 Megosztás Az volna illegális, ha nem tennénk meg mindent Meg vagyunk győződve róla, hogy a QE eszközvásárlási programunkba belefér akár az államkötvények vásárlása is. Egészen konkrétan az volna illegális, ha nem tennénk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés