Előfizetői tartalom

Vége az eszement költekezésnek?

Portfolio
A pénzügyi eszközök árfolyamára, a piaci likviditásra és a finanszírozási költségek alakulására is hatással lehet az olaj árának meredek esése, ezzel ugyanis az OPEC-országok jelentős bevételtől esnek el. Az OPEC-tagországok az elmúlt évtizedben élvezhették az olaj árfolyamának emelkedést, a növekvő bevételekből pedig jelentős összegeket fordítottak pénzügyi eszközök vásárlására: az amerikai állampapírok és magas minőségű vállalati kötvények mellett részvényeket és ingatlanokat is vettek - írja a Financial Times.

Az OPEC-tagországok az elmúlt évtizedben élvezhették az olaj árfolyamának emelkedést, a növekvő bevételekből pedig jelentős összegeket fordítottak pénzügyi eszközök vásárlására: az amerikai állampapírok és magas minőségű vállalati kötvények mellett részvényeket és ingatlanokat is vásároltak. Katar például megvette a legendás Harrods üzletházat, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés