Előfizetői tartalom

A kormány nem tudja, mit csinál

Kedden egyetlen véletlen elszólással betekintést kaphattunk a kormányzati munka működésébe és annak minőségéről is sokat megtudhattunk. A kormányszóvivő szavai ugyanis arra utaltak, hogy nem a kormány feladata az egyes kormányzati döntésekhez elkészíteni a hatástanulmányt. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy ha nincs hatásvizsgálat, akkor az összes törvényjavaslat csak egy "fecni" és a gazdaságpolitika, illetve szélesebb értelemben véve a kormányzati politika hazardírozik az egész országgal.

Az év végi törvénygyár brutális sebességbe kapcsolt: a kormány, illetve a kormánypárt képviselői nagy horderejű javaslataikkal elárasztották a parlamentet, a képviselők pedig nyomják azt a bizonyos gombot rendületlenül. Ilyenkor a magas fordulatszámon pörgő gépezetbe könnyen bekerülhet egy porszem, ez pedig egy pillanatra megakasztja a rendszert és betekintést enged a működésbe....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés