Előfizetői tartalom

Nem elég, hogy kivégezték a kamatokat-Rendkívüli idők jönnek (TOP 10 sztori - 6.)

Teljesen megdöbbentő rekordok dőltek meg a világban fellelhető kamatok kapcsán. A globális lazaság közepette a Magyar Nemzeti Bank is egészen 2,1 százalékig jutott a kamatok vagdosásával, miközben az Európai Központi Bank konkrétan negatív rátát szabott ki a nála elhelyezett betétekre. A fejlett világ legszebb fellendülését magáénak tudó Egyesült Államok pedig éppen csak addig jutott el 2014-ben, hogy felhagyott az elképesztő méreteket öltött eszközvásárlási programjával, a kamatemelést pedig az év utolsó döntéséig távolinak titulálta. Jövőre még ennél is különösebb idők jönnek, a világ legbefolyásosabb jegybankjai ugyanis széttartó monetáris politikát folytathatnak. Egy biztos: ilyen környezetben nem fog unatkozni a magyar monetáris tanács sem.

Elképesztő futam végéhez értünk Rendkívüli évet zártak a világ jegybankárai, és emiatt teljesen egyedülálló kamatkörnyezetbe kerültek a hétköznapi emberek is. A világ legdominánsabb gazdaságában, az Egyesül Államokban még idén is nulla százalék közelében tartotta az irányadó kamatot a januárban hivatalba lépett Janet Yellen vezette Federal Reserve. Éppen csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés