Előfizetői tartalom

Ömlik a pénz külföldről

Alaposan újrarajzolta a külföldről hazautalt jövedelmekről alkotott képet az MNB legutóbbi revíziója. Az új adatok szerint ugyanis az elmúlt években olyan gyorsan növekedett a külföldön kapott keresetek hazautalása, hogy az már nemzetgazdasági jelentőségű tétellé hízott. És eközben rendbe rakta a külföldön dolgozók számának gyors növekedése és a hazautalások közötti látványos ellentmondást.

Ez volt a múlt - legalábbis ezt hittükA munkajövedelmek országhatáron átnyúló áramlására sokáig legyinthettünk. Ez az összeg ugyanis olyan kicsi volt rendszerváltozás utáni években, hogy különösebb gazdasági jelentősége nem is volt. Még a 2000-es évek elején is mindössze a GDP 0,3-0,5 százalékát tették ki a hazautalások, ami jól jelzi, hogy nagyon kevés olyan külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés