Előfizetői tartalom

Ő készítette a félelmetes londoni prognózist

Müller András
Pár héttel ezelőtt nagyot szólt a Bank of America Merrill Lynch londoni elemzőjének Magyarországra vonatkozó prognózisa, ebben ugyanis kimagasló GDP-növekedési számokat fogalmazott meg. Raffaella Tenconi vezető elemző a Portfolio-nak adott interjújában részletezte azt, hogy mire alapozták optimista jövőképüket. Meglátása szerint hazánk felül fogja teljesíteni a növekedés tekintetében a régiós versenytársakat, azonban ez csak egyetlen mutató. Úgy vélekedett, hogy sérülékenység vonatkozásában a magyar gazdaság sokkal jobb állapotban van most, mint az elmúlt 5 évben és azt is elárulta, mikor számíthatunk felminősítésre.

Portfolio: Legutóbbi GDP-növekedési prognózisával igencsak kilóg a sorból a többi, KKE-régiót követő elemző közül. Tényleg ennyire rózsás a helyzet? Csak az Európai Központi Bank mennyiségi lazítása és az alacsony olajár számít a régiónak? Raffaella Tenconi: Nem vagyok biztos abban, hogy mit értenek a "rózsás helyzet" alatt. A GDP-növekedési kilátások tekintetében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái